Consumentenvertrouwen VS valt mee

De Amerikaanse markten laten vandaag bij de opening een rustig en afwachtend beeld zien.

De G20 komt vandaag en morgen bijeen in het Duitse Baden-Baden. Volgens Neil Dwane, hoofdstrateeg bij Allianz Global Investors (AllianzGI), wint het forum aan belang naarmate het leiderschap van Amerika afbrokkelt. “De wereldleiders zullen het in het Duitse kuuroord hebben over een aantal moeilijke thema’s, zoals protectionisme, handelsoverschotten, muntmanipulatie en de regulering van de financiële markten. Ik verwacht weinig concrete resultaten. Toch kan Duitsland voorzichtige signalen uitsturen over het optrekken van haar defensiebudget, om zo haar handelsoverschot terug te dringen.”

In Europa is de bouwproductie in januari met 6,2% gedaald op jaarbasis na een stijging van 3% in december. Het consumentenvertrouwen in de VS kwam in maart uit op 97,6 tegen 96,3 in februari en een verwachting van 97.

De Nasdaq (5.900,76) heeft een dusdanig smalle bandbreedte dat nauwelijks aan een sterke beweging valt te ontkomen. De markt werkt toe naar een charttechnische ontknoping. De RSI staat nog niet hoog genoeg om een flinke correctie te verwachten.