Veel onzichtbare waarde in AkzoNobel

De koers van AkzoNobel schoot gisteren in de VS met 13% omhoog door het bericht op Bloomberg dat collega PPG de onderneming geheel of gedeeltelijk wil overnemen.

Volgens Reuters zou juist AkzoNobel uit zijn op een overname (bron: FD). “Tegenover zowel Bloomberg als Reuters verklaren de bronnen dat nog niets zeker is.” De koers van AkzoNobel zal dicht bij de top van begin 2015 komen als de stijging van gisteravond wordt doorgezet in Amsterdam. Rond de 72 euro ligt een zware weerstand. Bij een doorbraak kan de koers naar 87/90 euro. Daarop inspelen kan lucratief zijn, maar is uiterst speculatief. De berichten over een mogelijke (gedeeltelijke) overname geven wel aan dat veel onzichtbare waarde zit in AkzoNobel.

Natekst:

AkzoNobel heeft inmiddels aangegeven niet in te willen gaan op het ongevraagde overnamevoorstel van 21 miljard euro ofwel 83 euro per aandeel, waarvan 54 euro in contanten en de rest in aandelen PPG. Het voorgenomen bod zou volgens AkzoNobel te laag zijn en niet in het belang van aandeelhouders, klanten en personeel.