Euro/dollar toe aan kentering

De euro/dollar komt er wat sterker bij te liggen op 1,0591. Statistisch kan worden gesteld dat de markt toe is aan een kentering.

Dat wordt onderstreept door de lage RSI en een prijsmomentum dat op uitbreken staat. Ruim gesproken zit de euro/dollar sinds begin vorig jaar in een zijwaartse beweging. Van een echte doorbraak is pas sprake als de koers boven de 1,15 is gekomen, iets dat momenteel niet haalbaar is gezien de ontwikkeling van de bovengrens van de bandbreedte.

Brengen de Franse verkiezingen het voortbestaan van de euro in gevaar, doordat Le Pen bij een overwinning op een ‘Frexit’ zal aansturen? Anna Stupnytska, Global Economist bij vermogensbeheerder Fidelity International, denkt dat het niet zo’n vaart zal lopen. “Gezien de peilingen kan Le Pen wel de tweede ronde van de presidentsverkiezingen halen, maar daarin legt ze het waarschijnlijk af tegen François Fillon of Emmanuel Macron. De kans op onverwachte verkiezingsuitslagen is kleiner dan bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen of het Britse EU-referendum. Bij een overwinning van Fillon of Macron zullen de marktprijzen stijgen en de koers van de euro tegenover de dollar en de yen oplopen.”