Grexit maar Athene kan 18% omhoog

De Griekse beleggers lijken niet wakker te liggen van een toenemende kans op een Grexit, het tijdelijke of permanente vertrek van de Grieken uit de euro.

De Griekse beurs is vandaag +0,56% bij een daling van de Stoxx 50 van 0,69% en een niet noemenswaardige stijging van het rendement op 10-jarige staatsleningen met 0,04 tot 7,8290%. Charttechnisch heeft de beurs van Athene ruimte voor een stijging van 632 naar 750, een plus van 18,7%.

De vergadering van de ministers van financiën van de Eurozone op 20 februari luidt een nieuw hoogtepunt in van de Griekse schuldencrisis. Michael Browne een van de fondsbeheerders van Martin Currie: “Griekenland wil het spel niet meer meespelen. Een staking van betaling dreigt. Een mogelijk referendum verhoogt de vrees dat Griekenland de euro verlaat en dat het anti-EU-sentiment in Europa uitdijt. De Europese Unie is nu beter voorbereid op een mogelijk afhaken van Griekenland en er schijnt een sterk verlangen te bestaan om het Griekse schuldenprobleem van 2017 jaar zo snel mogelijk op te lossen.”