Dit is een testsite

Duitse rente gaat vertienvoudigen

Populaire berichten & pagina’s

Sinds november 2016 nam de voorkeur van beleggers voor risicovolle activa en aandelen in vergelijking met obligaties toe. De gestegen obligatierente wereldwijd en steiler geworden yieldcurve heeft de angst aangewakkerd dat het einde van de 35-jaar durende obligatiebullmarkt nabij is, suggereert Morgane Delledonne, Fixed Income Strategist van ETF Securities.

“De recentelijk gestegen obligatierente wereldwijd werd voornamelijk aangejaagd door de gestegen rente op Amerikaanse obligaties in combinatie met cyclische factoren (zoals inflatie, geopolitieke risico’s en marktvolatiliteit). Echter, het aanhoudende accommoderende monetaire beleid in Europa en Japan houdt de obligatierente in deze regio’s laag houdt en beperkt daarmee de stijging van de rente op Amerikaanse obligaties op de middellange termijn beperkt.”

Charttechnisch kan maar een conclusie worden getrokken als de bull voor de obligatiemarkt is uitgeraasd. Er komt dan een correctie op de 35-jarige daling. In termen van Duitse Bunds betekent dat een correctie op de daling van 10,5% naar 0%. Zo’n correctie, een gezonde, is een derde. In termen van Duitse Bunds betekent dat een stijging van het rendement op 10-jarige lening van de huidige 0,351% naar 3,5%.

Gecategoriseerd in:obligaties, rente, Schekman