AEX: Het Trump-team staat onder druk

De Europese aandelenmarkten zullen vandaag met een afwachtende houding beginnen. In de premarket staan de indices enkele centjes in de min.

Het Trump-team wordt behoorlijk in het nauw gedreven. Kellyanne Conway, adviseur van de president, heeft het voor elkaar gekregen om in een interview op MSNBC twee leugens te verspreiden in 19 seconde. Ook het bedrijfsleven begint zich te roeren. Nordstrom heeft de modeartikelen van Ivanka Trump uit het assortiment gehaald. Elon Musk en andere ondernemers zullen bezwaar maken tegen het inreisverbod tijdens een bijeenkomst vandaag met de president. Toch is er ook bijval. Albert Edwards, strateeg bij Societe Generale, vindt dat Trump overwegend zinvolle economische uitspraken heeft gedaan. Ook staat hij achter de uitlating dat Duitsland de grootste valutamanipulator ter wereld is. “Wij zeggen dit al heel lang.”

De AEX (482,19) blijft ruimte houden voor een beperkte opwaartse beweging. De RSI vertoont een licht stijgende trend en probeert boven de 50 te komen.

Op dag- tot en met maandbasis beweegt de bovengrens rond de 495. De ondergrens daalt van 480 naar 420 op maandbasis.