Add Value: Acomo zorgde in 10 jaar voor 793% rendement

Het Nederlandse softcommodity bedrijf Acomo is beloond met de Add Value Fund award voor best renderend Nederlands smallcap beursfonds over de afgelopen tien jaar. Acomo wist maar liefst 793% rendement te boeken sinds 1 februari 2007. Het bedrijf heeft de afgelopen tien jaar onafgebroken deel uitgemaakt van de portefeuille van het jubilerende Add Value Fund van beheerders Hilco Wiersma en Willem Burgers.

Jan Aalberts, oprichter en grootaandeelhouder van Aalberts Industries kreeg tijdens het congres de Add Value Fund Oeuvre Award voor zijn voortrekkersrol in de Nederlandse maakindustrie en zijn bijdrage aan de performance van het Add Value Fund. Hilco Wiersma van Add Value Fund: “Jan Aalberts begon zijn bedrijf in 1975 en bij de beursgang in 1987 had het een omzet van € 22 miljoen. Door noest doorwerken, voortdurend innoveren en een goede neus voor overnames, staat er nu een onderneming met een omzet van € 2,5 miljard en een beurswaarde van € 3,5 miljard.”

In de afgelopen tien jaar wist Add Value Fund een rendement te realiseren voor de aandeelhouders van 115% (na kosten), wat neerkomt op een gemiddeld rendement van 8% per jaar. Dit is aanmerkelijk beter dan de indices van de marktsegmenten: de AEX-, AMX-, en AScX-index stegen over dezelfde periode met respectievelijk 35%, 31% en 71%.

Het fondsvermogen van Add Value Fund is sinds de oprichting verdrievoudigd en bedraagt nu 82 miljoen euro. (Alle rendementen van 1 februari 2007 tot en met 24 januari 2017, na aftrek van kosten.)