AEX: Zoekt ruimte voor een stijging

De Europese beleggers hebben voldoende vertrouwen in een opgaande beweging. Dat blijkt uit de stijging van de futures in de premarket met bijna een half procent. Mooie en meevallende cijfers uit de VS geven haussiers enige moed. Trump blijft natuurlijk vechten om Amerika als nummer één op de wereldkaart te zetten.

Marcel de Boer schrijft op zijn blog op fd.nl: “Wanneer je individuele bedrijven met het mes op de keel dwingt activiteiten in het buitenland af te bouwen en van ze verlangt dat ze slechts in de Verenigde Staten investeren, ondermijn je gewoon de rechtsstaat. Als je zo in de economie denkt te kunnen interveniëren, zoals Donald Trump nu doet, krijg je spoedig de rekening gepresenteerd”, aan het woord is directeur Robert Wescott van Keybridge, een Amerikaans economisch bureau dat zowel vermogensbeheerders als G7-landen van advies voorziet. Hij was dinsdag in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum om klanten van Pioneer Investments bij te praten over de ontwikkelingen in de wereld. Trump kan de boel vreselijk in de soep laten lopen. “Onder andere door als een ‘Afrikaans leider’ de economie aan te sturen.” (Bron: FD)

De AEX (483,05) heeft enige technische lucht om te reageren op beweging van de Dow Jones richting de 20.000.

Twijfels blijven er wel. De bandbreedte is smal. De RSI heeft slechts een klein zetje nodig voor een negatie voorbraak door de breuklijn op 50.