Dit is een testsite

Adjiedj Bakas: De geest is uit de fles. AEX volgt

De Europese aandelenmarkten zullen vandaag lager openen. De futures staan in de premarket tot 0,25% lager. De deelnemers aan de traditionele bijeenkomst in Davos zijn van mening dat gevaren schuilen in Brexit en Trump als president. Het opkomend populisme lijkt men niet serieus genoeg te nemen.

Interessant is de waarneming van trendwatcher Adjiedj Bakas: “De Brezinski-doctrine uit de jaren ’70 van de vorige eeuw, die het politiek ontwaken van de massa voorspelde, wordt werkelijkheid. Fundamentalisten die terug willen naar de mores en wetgeving van de Middeleeuwen zullen verliezen, of in elk geval op hevige tegenstand stuiten. Want de creatieve geest die de afgelopen decennia uit de fles kwam, laat zich daar niet zomaar weer in terug stoppen. We hebben de vrijheid van de eigen creatieve kracht gevoeld en die vlam is niet zomaar te doven. Vooruitgang is niet tegen te houden. In 2017 gaan we op naar een nieuwe wereldorde, hoe dan ook!”

De AEX (484,13) blijft heel weinig speelruimte naar boven houden. De bovengrens ligt op dag-, week- en maandbasis rond de 490. De ondergrens laat een glijdende schaal zien: 480 op dagbasis, 435 op weekbasis en 410 op maandbasis.

Gecategoriseerd in:aex, Schekman