Nasdaq voorspelt niet veel goeds

Het wordt een slaapverwekkende dag op de Amerikaanse aandelenmarkten. In de premarket bewegen de indices slechts enkele centen om het slot van gisteren, maar de technische positie van de Nasdaq voorspelt niet veel goeds. Het is wachten op de kwartaalcijfers.

Belangrijker dan de ontwikkeling van de resultaten is of het bedrijfsleven de investeringen heeft opgevoerd. Dat zou zelfs tijdelijk ten koste mogen gaan van de marge, zeggen fondsbeheerders op Bloomberg. Ondanks de bull-market die nu al jaren voortduurt en de wereldwijde onzekerheid, is Investment Strategy Group van Goldman Sachs Private Wealth Management positief gestemd. Over 2017 stellen zij: “We may have a bumpy ride, but the US economy will not be derailed.” Beleggers zullen dus rekening moeten houden met redelijk grote uitslagen.

De Nasdaq (5.531,82) zit bovenin de bandbreedte. Op basis van de ondergrens op dagbasis (5.400) lijkt er weinig risico’s te zijn. De bovengrens op week- en maandbasis ligt op hetzelfde niveau als die op dagbasis. Maar de ondergrens ziet er een stuk dreigender uit. Op weekbasis ligt deze op 5.100 en op maandbasis op 4.500.