Dit is een testsite

Ken Leech (Western): Herstel op goede spoor

De vertragende Chinese economie, de implosie van de grondstoffenprijzen en de dalingen van bankvoorraden en bankobligaties waren de belangrijkste oorzaken van het angstige klimaat op en de terugval van de markten in het eerste kwartaal.

In zijn recentste webcast met een update over het afgelopen kwartaal op de markten legde Ken Leech, Chief Investment Officer bij Western Asset Management, de verantwoordelijkheid voor de daling op de internationale markt in het eerste kwartaal duidelijk bij drie algemene risicofactoren: de vertraging van de economie in China, de blijvende daling van de grondstoffenprijzen en de zwakke prestaties van bankvoorraden en bankobligaties. Maar omdat deze factoren in grote mate tot bedaren komen, ziet hij de toekomst optimistisch tegemoet. Al rekent hij wel op een beetje hulp.

“De markt kreeg een ongelooflijk pessimistische kijk op wat de gevolgen zouden kunnen zijn voor de groei in de VS en in de wereld als geheel. Uit dat diepe, donkere dal is de markt nu gekropen”, aldus Leech. “De reden hiervoor is dat deze drie risico’s allemaal beginnen af te zwakken. In combinatie met enkele wijzigingen in het beleid en het woordgebruik van de centrale bank heeft dit voor een ommekeer gezorgd.”

“We zijn van mening dat de wereldwijde en de Amerikaanse groei niet fantastisch zijn, maar wel volstaan”, zegt Leech. “Samen met de heel krachtige positieve effecten van het soepele rentebeleid van de centrale bank, moet dit het herstel op het goede spoor houden. Aan het einde van dit jaar zullen we uiteindelijk een betere trend zien”, zo voorspelt hij.