Kansen voor FTSE-aandelen

In de afgelopen maanden is de waardering van Britse aandelen verbeterd door onzekerheid over een Brexit, aldus NN Investment Partners. Het gemiddelde dividendrendement bedraagt op dit moment rond de 4,5% – ruim boven het langjarig gemiddelde van 3,5%.

Op basis van de voor inflatie gecorrigeerde winsten over de afgelopen 10 jaar is de markt ongeveer 1,5 keer goedkoper dan het gemiddelde op de lange termijn. In vergelijking met de eurozone biedt het VK een aantrekkelijke dividendspread, ook als we de grondstoffensectoren buiten beschouwing laten. Manu Vandenbulck, Senior Portefeuillemanager Equity Value: “De vrees voor een Brexit heeft het dividendlandschap in het VK veranderd. Op het eerste gezicht is de Britse aandelenmarkt nauwelijks in beweging gekomen. Maar als we beter kijken, zien we dat de exporteurs een outperformance hebben behaald dankzij het gedaalde pond, terwijl de op het binnenland gerichte aandelen zijn achtergebleven. Hoewel de onzekerheid tot en met het referendum op 23 juni zal aanhouden, is het nu al verstandig om Britse aandelen aan een portefeuille met Europese dividendaandelen toe te voegen.”

TOP-10 FTSE 100

Charttechnisch staat de FTSE 100 er niet slecht voor. De index heeft net als vele andere indices en zetje nodig om de opgaande beweging te hervatten. De index staat op 6.105. De ondergrens ligt op 6.000 en de bovengrens op 6.366.