Dit is een testsite

Slecht nieuws

En toch gaat het niet goed met de Nederlandse economie. Ook volgend jaar zal deze volgens de OESO nog krimpen. Het dieptepunt wordt pas in de tweede helft van 2014 bereikt, waardoor het jaarresultaat uitkomt op een daling van 0,1% na een krimp van 1,1% dit jaar. In 2015 zal de groei 0,9% bedragen. De werkloosheid is dan gestegen tot 8%, het dubbele van 4 jaar geleden.

Nederland

De risico’s voor de Nederlandse economie blijven volgens de organisatie groot. Zo kan een verdere daling van de huizenprijzen de consumptie verder onder druk zetten en kunnen banken verder in de problemen komen als de uitslagen van het bankenonderzoek van de ECB tegenvallen. Aan de andere kant zou de ontwikkeling van de internationale handel beter kunnen zijn dan nu wordt verwacht.

Internationaal

De OESO is echter ook nog altijd zeer bezorgd over de hele internationale economie: een afzwakkende groei in opkomende markten, aanhoudende spanningen in de eurozone en de onzekerheid over de Amerikaanse overheidsfinanciën. Wel zal de wereldeconomie wat sterker groeien dan in 2013.

Getagd als: