Dit is een testsite

Mooi mandje van ING, Aegon, Delta Loyd en BinckBank

Financiële waarden zijn momenteel een belangrijke motor achter de positieve koersontwikkeling van de AEX index. Bank-verzekeraar ING staat op het punt om een langjarig bodemproces af te ronden. De MACD en rsi geven allebei een koopsignaal af. Analisten van JPMorgan verhoogden dinsdag hun winst taxaties en gaven een koersdoel van 11,70 euro af. Bij een slot boven 10,00 euro springen alle technische signalen op groen.

Verzekeraar Aegon sloot dinsdag op cruciale weerstand rond 6,20 euro na rapportering van meevallende cijfers over het derde kwartaal afgelopen week. De MACD en rsi suggereren dat het fonds in staat is om de weerstand te breken. Nieuwe beleggers vinden hun weg richting het aandeel. Bij een overtuigend slot boven 6,20 euro springen ook bij Aegon alle technische signalen op groen.

De opmars van Delta Lloyd is minder indrukwekkend maar onmiskenbaar. De steile uptrend is intact en de MACD en rsi noteren positief. Bij een doorbraak van de top begin augustus rond 16,75 euro is het koersdoel 19,35 euro.

BinckBank kondigde dinsdag de aankoop van Fundcoach van SNS aan en maandag het afstoten van niet bancaire activiteiten. De internetbroker wil zich focussen op de retailmarkt en analistencommentaren zijn positief. Het fonds doorbrak deze week forse weerstand rond 7,20 euro. Bij een doorbraak van 8,00 euro ligt de weg open naar 9,00 euro. Op korte termijn geeft de rsi echter aan dat de koersvorming overbougt is en eerst een terugval richting voormalige weerstand, dat nu als steunniveau fungeert, voor de hand ligt.

Bron: IG Markets

Getagd als: