Dit is een testsite

Export trekt aan

Het volume van de uitvoer van goederen was in augustus 2,5% groter dan een jaar eerder. De groei is iets hoger dan in de drie voorgaande maanden. Het volume van de invoer kromp in augustus met 2,3%, vrijwel evenveel als in juli. De volumecijfers zijn gecorrigeerd voor werkdageffecten.

De waarde van de goederenuitvoer kwam uit op 33,4 miljard euro. Dat is 2,7% minder dan een jaar eerder. De invoerwaarde kromp met 8,1% tot 30,0 miljard euro. Dit is de grootste%uele daling sinds november 2009. Het handelsoverschot bedroeg 3,4 miljard euro. Dat is 1,7 miljard euro meer dan in augustus 2012. De waardecijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdageffecten. In 2013 had augustus een werkdag minder dan in 2012.

De uitvoer van chemische producten nam sterk in waarde af. De invoerwaarde van grondstoffen en minerale brandstoffen, met name uit landen buiten de EU, was fors lager dan een jaar eerder.

De in- en uitvoerprijzen lagen in augustus, net als in de vijf voorgaande maanden, op een lager niveau dan een jaar eerder. De uitvoerprijzen waren 2,5% lager, de invoerprijzen 3,3%. De ruilvoet van de buitenlandse goederenhandel is daarmee ten opzichte van augustus 2012 verbeterd.

Uitvoer goederen (werkdaggecorrigeerd volume)

Getagd als: