Pictet lanceert visieplatform

Pictet lanceert vandaag een online platform waar Pictet’s beleggingsexperts hun visie geven op recente ontwikkelingen in de wereld van het vermogensbeheer. Het online visieplatform is PUNT gedoopt. PUNT biedt bezoekers uit de professionele beleggingswereld actuele inzichten in markttrends, specifieke asset-categorieën en themabeleggen. PUNT wordt regelmatig geüpdatet met nieuwe artikelen, video´s en commentaren van Pictet’s internationale experts. Wat gebruikers echter niet moeten verwachten, zo blijkt uit ons onderzoek, dat het een op het nieuws gebaseerde site is.

“PUNT gaat niet alleen om cijfers, maar vooral over ideeën. Alles wat we er op publiceren moet letterlijk een punt maken of tot reflectie aanzetten”, aldus Barbara Kos van Pictet Asset Management. “De inhoud moet kwalitatief hoogwaardig, actueel en het liefst ook thought provoking zijn.” Op dat punt liggen er echt wel kansen, welke echter nog niet ten volle worden benut op de site. Er kunnen bouwstenen worden gevonden voor een gefundeerde beleggingsbeslissing en natuurlijk fondsen van Pictet. Hun fondsenscreener werkt even simpel alsof men op een huizensite op zoek is naar een woning.

Het visieplatform is toegankelijk via http://www.pictetfunds.nl/. Bezoekers krijgen na eenmalige inschrijving automatisch toegang tot alle inhoud.