Dit is een testsite

Hoger koersdoel Barrick Gold

Populaire berichten & pagina’s

Het aandeel Barrick Gold heeft in de afgelopen weken fraaie prestaties laten zien. “Ons koersdoel van 44 dollar is inmiddels in zicht gekomen. Wij denken dat de lange termijn perspectieven van Barrick Gold nog altijd gunstig zijn en verhogen daarom ons twaalfmaands koersdoel naar 49 dollar”, aldus de analisten van de ABN Amro.

Sinds het begin van deze maand is de koers van het aandeel Barrick Gold met 11,2% gestegen. Het aandeel van de grootste goudproducent ter wereld steeg daarmee 5,5% meer dan de goudprijs zelf. Afgelopen vrijdag meldde Barrick Gold dat de activiteiten in de Peruaanse Pierina-mijn tijdelijk zijn stilgelegd, ten gevolge van onlusten in die regio. Dit kan op korte termijn negatief uitpakken voor de productie van Barrick Gold; wij achten het echter onwaarschijnlijk dat de recente ontwikkelingen in Peru een wezenlijke impact op het bedrijf als geheel zullen hebben.

ABN Amro: “Na de sterke koersstijging die Barrick Gold achter de rug heeft, ligt het voor de hand dat sommige beleggers op korte termijn winst zullen nemen. Mocht het aandeel een stapje terug doen, dan beschouwen wij dat als een interessante koopgelegenheid. Wij handhaven daarom ons Kopen-advies voor Barrick Gold. Het bedrijf heeft interessante mijnen in portefeuille, waaronder Cortez, Goldstrike, Turquoise Ridge en Lagunas Norte, waar tegen lage kosten voor een langere periode goud gewonnen wordt. Nu de goudprijs zelf een sterk herstel heeft laten zien, achten wij de tijd rijp om ons koersdoel voor het aandeel Barrick Gold te verhogen van 44 naar 49 dollar.”

Getagd als: